COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Jumaat, 19 Januari 2018

Takdir Cinta -58- Bahagian 1

Menghidu bau air kopi melalui wap-wap yang keluar dari muka cawan itu, menyegarkan mindanya. Fateh bergerak duduk di kerusi meja tinggi di tengah-tengah ruang menunggu staf itu. Tangannya membelek-belek kertas tentang maklumat penerbangannya seketika nanti.
“Hai, Tengku.”
Fateh berpaling. Melihat tangan yang semakin hamper dengan bahunya, Fateh pantas mengelak. Dia berpura-pura tidak perasan perubahan wajah gadis di hadapannya itu.
“Hai,” balas Fateh sepatah. Dia tidak mahu berlebih-lebih melayan Melissa. Kerana gadis inilah, Ema hampir memutuskan hubungan mereka. Jadi, dia sangat berhati-hati dalam berhubung dengan gadis ini.
“Tengku, you buat apa hari weekend nanti?” soal Melissa, mengambil tempat di hadapan Fateh.
Fateh tidak terus menjawab. Kopi panas di tangannya dihirup perlahan-lahan. Matanya tidak memandang Melissa, tetapi kembali membelek kertas di hadapannya.
Hiking,” sepatah jawapan Fateh.
Melissa senyum lebar apabila soalannya dijawab.
“Oh... Seronoknya! I tak pernah pergi hiking. Can I join you, Tengku?” Melissa memandang Fateh dengan penuh pengharapan, namun sayang Fateh tidak memandang gadis itu, jadi dia tidak melihat wajah Melissa itu.
I dah ada janji dengan orang lain,” balas Fateh, berkias dan menolak permintaan gadis itu tanpa rasa bersalah.
“I tak kisah join you dengan kawan you,” ujar  Melissa, tidak mahu berputus asa.
 You mungkin tak kisah tapi I rasa tunang I kisah. I dah janji dengan tunang I.” Fateh akhirnya memandang gadis di hadapannya itu. Dia senyum apabila menyebut perkataan tunang.
 Melissa terkedu seketika. Tunang? Bila pemuda ini bertunang? Namun, cepat-cepat dia bertenang.
“Oh, Tengku dah bertunang. I kenal tak tunang Tengku?” soal Melissa. Dia tidak percaya kerana tiada langsung khabar berita bahawa ahli kerabar diraja ini bertunang.
“Ema. You kenal dia kan?” jawab Fateh dengan senyuman.
“Ooohhh…” Senyuman di wajah Melissa pula yang semakin pudar.
Fateh memandang jam di tangan sebelum dia menyusun barang-barangnya, bersedia untuk beredar dari situ. Masa untuk memulakan kerja.

Ema merenung komputer riba hak milik universiti yang dibawa pulang ke rumah untuk menyiapkan kerjanya itu. Cawan berisi air teh di sebelah komputer riba itu sudah pun sejuk , menandakan sudah lama dia merenung skrin komputer riba itu. Ema menongkat kepalanya dengan lengan yang diletakkan di atas meja.
                      “Daripada tadi mak tengok duk tenung saja skrin tu. Tangannya tak bergerak pun.”
                      Ema sengih. Dia mengangkat muka memandang emaknya yang sedang menjahit di ruang tamu itu.
                      “Tenung cari idea, mak.”
                      “Idea mengajar?” soal emaknya lagi.
                      “Idea nak minta duit kerajaan.” Ema sengih lagi. Dia sebenarnya sedang menghadap dokumen untuk memohon geran penyelidikan.
                      “Aik. Kenapa pula? Akak bukan kerja pensyarah ke?” soal Mazurah yang menghadap buku sekolah, duduk di meja yang sama dengannya itu.
                      “Itulah. Ingat kerja pensyarah ni mengajar sahaja ke? Nak buat penyelidikan, kena minta duit sendiri ya. Nak kena buat kertas usul penyelidikan tu pula. Banyak lagilah,” jelas Ema secara ringkas.
                      “Kenapa pensyarah kena buat penyelidikan? Tu bukan kerja penyelidik ke?” tanya Majid pula.
                      “Pensyarah cari duit untuk buat penyelidikan, penyelidik yang buat kerja.”
                      “Macam tu pula.”
                      Ema senyum sahaja. Malas dia hendak terangkan panjang lebar tentang sistem pendidikan tinggi pada mereka yang masih bersekolah menengah itu.
                      “Oh ya, mak. Hari minggu nanti, Tengku Fateh ajak Ema keluar,” ujar Ema, memandang emaknya.
                      “Pergilah. Jaga diri,” pendek sahaja pesanan emaknya.
                      “Mak, senangnya bagi izin.” Berkerut dahi Ema. Bukan apa, emaknya tidak langsung bertanya ke mana tujuan dia dan Fateh hujung minggu nanti.
                      “Iyalah. Fateh dah bagitahu mak.”
                      Ema tercengang seketika. Oh…
                      “Baguslah Abang Fateh tu. Sebelum bagitahu Kak Ema, dia dah tanya mak dulu.” Mazurah menyampuk pula.
                      Ema hanya diam. Dia tidak sangka sebenarnya Fateh berbuat demikian.  Timbul sedikit rasa bahagia di hatinya apabila Fateh betul-betul menjaga hubungan mereka pada kali ini.
                      “Sukalah tu,” usik Mazurah.
                      Ema membuntangkan mata ke arah adiknya.
                      “Hisy. Sibuk. Buat kerja sekolah tu.”


KOMEN, plissssss

7 komen:

Yangjue berkata...

😍😍😍 xcited fateh sbut brktaan "tunang" depn c melissa..hahaha.. waiting for next...

Eifa berkata...

Bagus Fateh. Jaga perasaan Ema

Eifa Arey berkata...

Bagus Fateh. Jaga perasaan Ema

Tanpa Nama berkata...

Nice story. Nak lagiii

Khalijah MohdZin berkata...

T kasih cik penulis....

Tanpa Nama berkata...

Cpt sikit sambonganya cik penulis.he3

Kotrun Nada berkata...

alaa tak puas. update byk lg sis

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©