COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Sabtu, 23 Oktober 2010

TBUM -1-

Haikal ketawa terbahak-bahak. Ameer hanya tersenyum melihat reaksi kawan serumahnya merangkap kawan baiknya apabila diberitahu kejadian yang berlaku di klinik miliknya tadi.

Are you sure that girl is okay?” tanya Haikal yang masih dalam ketawanya. Rancangan yang disiarkan di televisyen tidak ditontonnya. Cerita yang dikhabarkan oleh Ameer lebih menarik perhatiannya.

Ameer mengerutkan dahinya mendengar soalan Haikal. Dia tidak suka Haikal berkata begitu.

Of course. Cuma aku rasa dia tu memang suka pada kucing. Macam Abu Hurairah. Kan Rasulullah pun suka kucing?”

Haikal sudah habis ketawa tapi di bibirnya masih tergantung senyuman geli hati.

“Mana ada orang letak nama kucing macam tu. At least nak letak nama melayu pun, selalu orang letak nama Comel. Ada ke letak nama Nadia?” Haikal mengangkat sebelah keningnya.

“Itu yang buat dia unik. Aku cakap kucing dia bunting, dia cakap mengandung pulak. Aku pun rasa nak tergelak on the spot la tadi.”

“Cun tak?”

Ameer menggeleng. Itu aja yang Haikal tahu jika mereka bercakap pasal perempuan, lawan jantina mereka.

“Tapi cute la.”

“Kau tak usha ke?”

“Tak. Aku tengok muka dia cemas semacam bila masuk bilik aku tu sampaikan aku turut rasa tempiasnya. Tak sempat nak usha-usha ni.”

“Nama apa?”

“Nadia.”

Haikal menepuk dahinya,

Not the cat la. The owner of the cat.”

Ameer menggaru kepalanya yang tidak gatal.

“Apa ya nama dia? Aku tak tanya la. Lupa.”

“Macam mana boleh lupa ni?”

Ameer hanya diam.

“Tapi aku call her Woman In Black. Ahah, okey tak?”

“Apasal pulak?”

“Because she’s unique. Dia pakai hitam tadi. Jubah dengan tudung hitam.” Ameer terbayangkan gadis yang datang dengan seokor kucing parsi yang berwarna putih. Sungguh kontra dengan warna pakaiannya.

“Ops…Ops… Did you say jubah?” Haikal bertanya kembali.

Ameer mengangguk.

“Kenapa? Salah ke?”

Haikal tersenyum sumbing.

Nope. Patutla kau tak usha. Kalau kau usha pun, dia takkan layan punya.”

Ameer hairan dan asih tidak mengerti kata-kata Haikal.

“ Kenapa pulak macam tu?”

“Mestilah. Kau tu takkan layak untuk gadis macam dia.”

“Gadis macam dia?”

Yup. Orang yang pakai jubah ni selalunyakan banyak belajar ilmu agama. Dia takkan layan orang yang usha-usha ni. Diaorang hanya akan pilih orang yang sekufu macam mereka. Yang banyak ilmu agama,” panjang Haikal meng‘elaborate’kan kenyataannnya tadi.

Ameer hanya tersenyum mendengar kata-kata kawannya itu. Berita Dunia yang sedang disiarkan tidak langsung menarik perhatiannya.

“Kau salah, Kal.”

Haikal meneguk milo dalam mugnya.

“Tak semestinya orang yang pakai jubah tu macam tu. Orang yang bukan macam ‘mereka’ tak boleh pakai jubah ke? Adik aku kat rumah tu, malam-malam nak keluar, dia pakai jubah je. Sebabnya, senang nak pakai. Tak payah nak tukar-tukar baju lain. Pakai je jubah. Lagi pun, WIB tadi, dia pakai tudung hitam yang tiga segi.”

“Tudung tiga segi?”

Ameer mengangguk.

“Jadi kau fikir, orang yang macam ‘mereka’ tu tak pakai tudung tiga segi ke? Pakai tudung bulat labuh memanjang?” Haikal pula yang ingin membetulkan tanggapan Ameer.

It’s not that la…”

Haikal ketawa kecil.

The moral of the story is, do not judge book by its cover.”

“Lagipun, hati orang mana kita tahu buruk ke baik ke macam mana ke. Semua tu, Allah aja yang tahu.”

“Betul-betul.”

Masing-masing menganggukkan kepalanya. 

--------------------
pembetulan ya
cerita ni tak ada kena mengena dengan cerita pasal kucing.
hahaha...maaf la kalau salah faham.

3 komen:

Iffahnazifa berkata...

Makanya ini cerita mengenai tuan punya kucing la kn:)

♥cikHanNa ♥ berkata...

mmg sure.. tapi sape hero yep??

NurAqilah berkata...

:)

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©