COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Sabtu, 21 Ogos 2010

TBAC -5- Rancangan

Karipap panas yang baru sahaja diangkat dari kuali itu dicapai dan disuap ke dalam mulut. Yum…yum…Karipap panas memang best. Bertambah best kalau kita tolong makan je, orang lain yang goreng.

“Penyegan betul. Gorengnya malas. Makan aje yang kamu reti.”

Ajlaa tersengih mendengar bebelan ibu kesayangan itu. Apapun, dia hanya melihat ibunya itu menggoreng karipap home-made untuk dimakan semasa minum petang.

“Ala, bu. Kita goreng tak best. Kalau ibu goreng, top punya. Ayah lagi suka.”

Ibunya hanya menggeleng. Ada sahajalah jawapan anak daranya itu.

“Sudah. Angkat semua ni ke pangkin. Ayah dah tunggu tu.”

Ajlaa segera melaksanakan apa yang disuruh oleh ibunya. Anak solehahlah katakan... Dibawa dulang berisi dua cawan the panas dan pinggan berisi karipap panas itu ke pangkin rumah kayu mereka itu.

Senyum dia melihat ayahnya yang sudah menunggu. Ajlaa sudah sedia maklum, itulah aktiviti keluarganya setiap petang.

“Bila kamu nak pergi?”

“Aish…ayah. Kita baru balik sini seminggu. Dah nak menghalau, nampak?” usik Ajlaa. Ya, dia sekarang sedang cuti final untuk tahun ketiga. Ke mana lagi hendak dituju kalau bukan rumahh yang dirindui.

Namun, ayahnya tidak sempat menjawab apabila kedengaran bunyi motor yang memasuki halaman rumah mereka. Ajlaa mengangkat muka. Kelihatan sepupunya, Aidid yang baru sahaja melepasi pintu pagar kawasan rumah itu. Nasib baik dia sudah siap memakai tudung. Terangkat kening Ajlaa melihat lelaki itu di situ.

“Hah, apa lagi. Pergi ambilkan Aidid teh panas sana.” Tiba-tiba ibunya muncul dan memeri arahan kepadanya. Ajlaa hanya menurut. Tetamu, mesti dilayan sebaiknya walaupun dia dan lelaki itu memang kamceng.

Lambat-lambat dia melangkah ke dapur, mengambil cawan dan menuang air the panas yang sedia ada di atas meja. Sengaja dia melambatkan pergerakannya. Bukanlah dia tidak mahu bertemu dengan pemuda itu, cuma dia tahu apa yang pemuda itu mahukan darinya, dan dan sengaja ingin membuat pemuda itu tertunggu-tunggu. Hahaha…memang dia nakal sedikit.

“Ajlaa! Tak payah. Aidid dah nak balik dah!” Terdengar jeritan ibunya dari luar.

Ajlaa mencebik. Sengaja je Aidid ni, aku dah siap nak bawa keluar teh ni. Dia akhirnya, melangkah ke pintu yang menghubungkan dapur dengan halaman itu. Di sarung selipar jepunnya, langkah kaki dibuka menuju ke arah Aidid di atas motornya. Dia tahu bahawa Aidid sedang menunggu dia, untuk mendengar info.

“Lama baru datang? Selalu cepat je datang rumah aku kalau kita cuti.”

“Aku baru sampailah ni. Ada kerja sikit nak selesaikan di kolej tu.”

Ajlaa mengangguk-angguk. Lupa seketika bahawa lelaki itu sudah tamat pengajiannya. Tentulah banyak kerja yang perlu diselesaikan untuk meninggalkan segala jenis jawatan yang dipegangnya selama ini.

“Kau tak ajak dia balik sini?”

Ajlaa menggeleng apabila melihat wajah risau sepupunya itu.

“Dia tak mahu. Kau ingat aku tak risau nak tinggal dia dua-tiga bulan sorang-sorang. Aku pun tak tahu dia nak tinggal kat mana.” Ajlaa duduk kerusi batu bersebelahan motor Aidid itu.

“Dah tu, sekarang dia duduk macam mana?”

I told you, aku tak tahu. Aku telefon dia pun, she’s saying that she is safe.”

Lelaki itu diam. Ajlaa turut diam. Sungguhlah, dia juga risaukan keselamatan sahabatnya yang sudah sebatang kara di dunia ini. Dia sudah beberapa kali mengajak supaya gadis itu mengikut dia pulang ke kampung ini, tapi gadis itu tetap keras kepala tidak mahu.

So, sekarang macam mana?” Ajlaa bertanya lelaki itu. Lelaki itu pula hanya memandang ke hadapan, berfikir barangkali.

“InsyaAllah. Kalau kami ada jodoh, adalah caranya nanti.”

0 komen:

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©