COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Jumaat, 2 Ogos 2013

E & F -6- bahagian i

Lagu berkumandang daripada iPhonenya. Fateh mencapai iPhone yang berbadan putih itu dan memandang sekilas nama pemanggil. Abang Chik. Segera dia memberi isyarat kereta ke tepi. Setelah keretanya selamat diberhentikan, Fateh menjawab panggilan daripada kakandanya itu.
                “Ateh di mana?”soal si pemanggil setelah salamnya dijawab oleh Fateh.
                “Ateh on the way balik. Baru habis kerja. Kenapa, Bang Chik?” Badannya disandarkan untuk lebih selesa. Alang-alang berhenti di tepi jalan, baik dia relaks sekejap. Memang benar dia baru sahaja habis kerja. Uniformnya juga masih lagi tersarung di tubuhnya.
                “Ohhh… Maaf, abang ganggu Ateh penat-penat ni, tapi benda ni Ateh sahaja yang boleh selesaikan. Kakanda Ateh ni tak nak benda ni daripada abang. Dia nak daripada Ateh.” Panjang penjelasan daripada abang iparnya walaupun masih belum masuk kepada topik sebenar.
Fateh tersengih. Kalut sungguh Abang Chiknya ini.“No worries,bang. Kenapa? Achik nak apa?”
“Dia nak Ateh belikan kuih lompat tikam dengan kuih lompang,” ujar Abang Chik.
Fateh terdiam. Mana hendak cari kuih-muih ini di bandar? Rupa lompat tikam dan lompang tu macam mana? Achik, Tengku Syifa’ul Asrar, sebenarnya sedang mengandung. Namun, sejak mula wanita itu mengandung, tiada pula permintaan-permintaan yang pelik. “Achik dah mula mengidam ke? Akhir-akhir pregnancy baru mengidam?”
                “Tak tahulah abang. Abang dah belikan tapi dia tak nak. Katanya nak yang Ateh beli juga. Abang minta maaf sebab terpaksa susahkan Ateh.”
                Fateh menggeleng sendiri. Sudah beberapa kali abang iparnya itu meminta maaf, “Tak apa, bang. Achik tu kakanda Ateh. Tak ada susah apa-apa pun. Tak apa. Nanti Ateh cuba cari kuih-muih ini untuk Achik. Abang Chik bagitahu dia, nanti Ateh bawa, insyaAllah.”
 Setelah menamatkan perbualannya dengan iparnya itu, Fateh memikirkan di mana dia boleh mendapatkan kuih-muih tersebut. Dia memang tidak kisah bersusah memenuhi permintaan Achiknya. Lagipun, anak yang dikandung oleh Achik adalah akan menjadi anakanda saudaranya juga.  Akhirnya, Fateh membuat keputusan untuk memasuki jalan kampung. Manalah tahu jika di tepi-tepi jalan terdapat gerai-derai yang menjual kuih. Bolehlah dia singgah.
Keretanya dipandu perlahan apabila memasuki jalan kampung. Aircond keretanya ditutup manakala tingkap kereta dibuka.  Udara di kampung itu lebih selesa dihidu. Satu persatu rumah dia lalui. 

 ~BERSAMBUNG KE bahagian ii~

2 komen:

Tanpa Nama berkata...

Erk cinonetnyeee

Nava_JksCri berkata...

Nava pun first time dengan nama kuih tu...

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©