COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

CERPAN [published]

TERBAIK UNTUKMU
...PROLOG... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

TUHAN, BERIKAN AKU CINTA
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

LELAKI UNTUKMU
... 1 ... 2 i... 2 ii ...SP i...


KERANA SAAT ITU
...1...

==============

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur}

connecting...

4 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur
.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}

.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}

.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}
.

E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

ONLINE SHOP

E-BUKU boleh didapati di kedai shopee:
https://shopee.com.my/cik.nabilahnur

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur}

MCI


{Diharap cerita ini dapat memberi pengajaran, insyaAllah}

Photobucket
... PROLOG ...

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...

... 10 ... 11 ...

{TAMAT}

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Cari cerita apa?

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full,E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Jumaat, 4 Februari 2011

[fantasi] Dunia Amor

TBUM da tamat. ^^ Nak buat survey sekejap pasal cerita baru.




Fantasi



Langkah kakinya di kaki lima bangunan utama itu diiringi dengan lirikan matanya ke arah pekerja-pekerja istana itu. Tiada senyuman yang dihadiahkan. Apabila matanya menikam mata mereka, segera mereka menundukkan wajah, menghalang diri mereka dari memandang dirinya. 

          Dia adalah pewaris utama kerajaan Amor Timur. Dia baru berusia lapan belas pusingan matahari tetapi adalah seorang yang amat digeruni oleh sesiapa sahaja di negara Amor Timur yang kecil itu. Dan dia adalah seorang gadis.

          Dia adalah gadis yang mempunyai kuasa yang nyata tidak dapat ditandingi oleh sesiapa.  Jangan salah faham. Dia tidak memiliki kuasa yang berada di paras tertinggi berbanding orang lain. Tetapi tertanam di dalam dadanya sebutir permata yang memberikan dia satu elemen yang tidak dapat ditandingi oleh elemen-elemen orang lain walaupun dia masih lagi belajar menggunakan elemennya.   

Dalam sejarah kerajaannya, telah tertulis satu ramalan bahawa dia, puteri sulung Amor Timur, Su Kireza, hanya akan dikalahkan oleh seseorang yang turut mempunyai elemen yang sama dengannya. Huh! Su Kireza langsung tidak mempercayai ramalan-ramalan tersebut.

Tidak, dia bukannya sombong. Dia cuma mengelakkan diri daripada mempercayai perkara-perkara yang dilarang agamanya. Agama? Nak tahu apa agamanya? Islam. Itulah agama yang aman dan menyelamatkan sesiapa sahaja.

Pelik? Tak usah pelik kerana dia bukanlah makhluk Allah dari spesis manusia. Mereka hidup di alam yang terhijab dari pandangan manusia sementara mereka juga terhijab dari melihat alam manusia. Walaubagaimanapun, spesis sepertinya mempunyai bentuk yang sama dengan spesis manusia. Spesisnya mempunyai tubuh badan, tangan, kaki, mulut, mata, hidung, dan juga telinga. Namun apa yang membezakan mereka dengan spesis manusia adalah elemen kuasa yang dikurniakan oleh Allah kepada mereka dan mereka mempunyai teknologi seratus ribu tahun lebih canggih daripada teknologi manusia. Namun, semua itu tidak menghalang mereka yang beragama Islam dari mengakui bahawa Allah itu lebih Maha Berkuasa dari segalanya. 

Lalu, bagaimana mereka mengetahui tentang spesis manusia? Kuasa Allah. Terkadang, mereka terhijab. Terkadang, mereka dapat melihat manusia. Hanya Allah yang tahu apa hikmahnya kejadian begitu. 

.
.
.
.
.
Cerita fantasi ini bukanlah untuk merosakkan aqidah sesiapa. Ia cuma sebuah kisah fantasi cik haliban disamping ingin menyebarkan sedikit-sebanyak ajaran-ajaran Allah SWT dan Rasulullah SAW. Wallahua’lam. Hanya Allah sahaja yang tahu apa yang ada di alam ghaib.

Jika menurut anda, cik haliban salah. Bolehlah menegur ataupun kritik. ^^ silakan.

.
.
.
.
.

SU KIREZA JUN CIELO

Su Kireza adalah namanya. Nama ayahandanya adalah Jun Cielo. Bondanya bergelar Su Diamante. Dan dia mempunyai seorang adinda lelaki bernama Jun Azul. Dia dan adindanya adalah generasi pemenrintah yang ke-6 di kerajaannya. Su adalah gelaran warisan pemerintahan (diraja) spesisnya kepada perempuan (spesisnya juga dipanggil seperti manusia begitu) dan Jun adalah gelaran warisan pemerintahan spesisnya kepada lelaki.

Walaupun, dia mempunyai adinda lelaki, namun takhta pemerintahan tetap jatuh kepadanya. Dan memandangkan dia adalah perempuan, takhta itu secara automatiknya akan jatuh kepada suaminya di masa akan datang.

 Mengikut sejarah geografi kerajaan mereka, Amor Timur sebenarnya adalah sebahagian daripada kerajaan besar Amor seratus tahun yang lalu. Entah apa yang terjadi, dia sudah lupa akan pelajarannya itu, mereka boleh terpisah kepada Amor Timur yang kecil dan Amor Selatan yang besar. Keluasan kerajaannya itu ternyata sepuluh kali lebih kecil dari kerajaan Amor Selatan.


Komen & kritik anda??? A? B? C?
.
.
.
.
.
A) Macam best. Sambung la.
B) Tak suka cerita fantasi cenggini.
C) Tak kisah. Sambung takpe, x sambung takpe.

9 komen:

S.A.N berkata...

ermmm....cik haliban xnk smbung ke cter nie.......

belle.talib berkata...

cik shahree orang pertama komen citer ni. hehe...nampak macam tak je.. idea citer ni dah terbang entah ke mana...

Awanama berkata...

alaaa sambung lahh..

S.A.N berkata...

yup btol tu....ingt laaa blik....cik haliban...
hehe...
cter nie mcm trgantung je....

DNA-TALK berkata...

cik haliban...sambung pls..nak baca lagi..

pepatung n bunga berkata...

cik haliban ..sambunglah....best lah citer nie...

dee berkata...

bila nak sambung?

izz berkata...

sambung., sambung sy nak baca lagi

Unknown berkata...

Sambung....sambung

Catat Komen

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©