COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

CERPAN [published]

TERBAIK UNTUKMU
...PROLOG... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

TUHAN, BERIKAN AKU CINTA
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

LELAKI UNTUKMU
... 1 ... 2 i... 2 ii ...SP i...


KERANA SAAT ITU
...1...

==============

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur}

connecting...

4 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur
.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}

.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}

.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}
.

E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

ONLINE SHOP

E-BUKU boleh didapati di kedai shopee:
https://shopee.com.my/cik.nabilahnur

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur}

MCI


{Diharap cerita ini dapat memberi pengajaran, insyaAllah}

Photobucket
... PROLOG ...

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...

... 10 ... 11 ...

{TAMAT}

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Cari cerita apa?

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full,E-BUKU boleh didapati di kedai shopee: https://shopee.com.my/cik.nabilahnur ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Isnin, 2 Ogos 2010

TBAC -1- Aku & Dia

Sorry, kawan2. Boleh terima cerita baru tak? ^^ 
InsyaAllah, cerita ni akan habis sampai penamatnya di blog ini.

----------




Jari telunjuknya bergerak dari satu buku ke satu buku yang tersusun rapat di rak bahagian Motivasi perpustakaan kolej itu. Tiada tajuk spesifik untuk buku yang dicarinya. Tajuk buku yang menarik minatnya, pasti akan diambil. Sesekali, matanya nampak ruang di sebelah sana apabila terdapat ruang-ruang kosong di antara buku-buku tersebut.
Sesaat dua, kakinya terhenti apabila matanya menangkap imej seorang pelajar lelaki yang kelihatan khusuk membaca buku di sebelah sana. Dengan rambut yang rapi (macho), dia melihat mata itu berlari-lari di atas garis-garis perkataan di atas buku yang dipegang. Hanya sekejap, dia tersedar. Lantas, matanya pantas mengalih pandangan serentak dengan kakinya melangkah meninggalkan tempat itu. Meja yang diduduki sahabatnya dihampiri. Kerusi bertentangan dengan gadis yang sedang khusuk menulis itu ditarik dan diduduki.
“Jla, pukul berapa kita nak keluar ni?” Soalnya seraya membuka buku-buku kepunyaannya untuk turut serta mengulangkaji pelajarannya.
Ajlaa mengangkat wajah memandangnya sebelum memandang jam besar yang tergantung di dinding pustaka itu. Jelas jarum panjang jam itu mencecah angka nombor tiga manakala jarum pendek menunjuk arah angka sepuluh.
“Dua belas setengah, okey tak?” Ajlaa memandang kembali ke arahnya. Dia hanya mengangguk. Mereka berdua perlu menyiapkan assignment yang ditugaskan oleh pensyarah mereka tiga hari yang lalu. Jam dua belas setengah adalah masa yang sesuai untuk mereka keluar mencari makanan tengahari.
“Syuq.”
Syuqaira memandang Ajlaa yang seperti sedang memberi isyarat kepadanya supaya memandang ke belakang. Syuqaira mencebik. Dia sudah tahu apa yang ingin disampaikan oleh sahabatnya itu.
“Syuq, tengoklah,” rengek gadis itu perlahan. Sebetulnya, mereka berada di tempat yang tidak membenarkan mereka berbual dengan sewenang-wenangnya. Syuqaira membulatkan matanya. Mereka saling bertatapan, seakan-akan berkomunikasi secara telepati. Ajlaa adalah rakan sekuliahnya sejak mereka di tahun pertama lagi. Ajlaa tahu rahsianya, dan dia tahu rahsia gadis itu.
Akhirnya, Ajlaa mengorak senyuman nakal kepadanya.
“Oh…dah jumpa tadi, eh? Patutlah.” Meleret perkataan akhir itu, membuatkan Syuqaira membiarkan gadis itu. Dia tahu, gadis itu saja ingin mengusiknya. Akhirnya, mereka diam sehinggalah mereka keluar dari bangunan pustaka itu.
“Syuq, kau jadi pergi program ke kampung orang asli weekend ni?”
Mereka dalam perjalanan menuju ke kafe yang terdekat.
“Ha’ah. InsyaAllah. Teruja pula rasanya. Kau tahukan, aku dah lama nak join program ni. Masuk tahun ketiga ni, baru aku ada peluang.”
“Bagusnya, kau. Komited betul kau dengan orang asli tu.”
Syuqaira memukul lengan sahabatnya dengan buku tebal di tangannya. Mengaduh gadis itu.
“Bukan komited dengan orang asli lah! Tanggungjawab!”
Ajlaa ketawa. Sakitpun, boleh nak ketawa lagi.
“Yalah. Sama je tu.”
-----------------
i'm using one of my bestfriend name (gomen nasai, honey) 
and one of my favourite name. ^^

2 komen:

Unknown berkata...

That is nice information. I will read it again.
adult money

qahrina berkata...

Kenapa bab 6 till end tak boleh baca :((

Catat Komen

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©