COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Jumaat, 25 Januari 2013

LUM SP -part 1-


Figura isteri yang indah berjubah gaun warna susu putih keluaran First Lady itu dipandang lama. Dari atas ke bawah direnung beberapa kali dengan tidak berkelip. Batrisyia yang perasan akan hal tersebut tersenyum manis. Lantas, langkahnya diatur menghampiri suaminya di sofa ruang tamu apabila lelaki itu langsung tidak bersuara.
                “Awak,” panggil Batrisyia lembut, mengeluarkan Zarif daripada dunianya.
                “Errr…” Terkebil-kebil Zarif memandang di isteri yang sudah duduk di sisinya itu.
                “Awak, saya patut tukar pakaiankah? Kalau awak rasa pakaian ni tak sesuai, saya tukarlah,” ujar Batrisyia, cuba untuk menduga suaminya itu. Padahal, dia tahu daripada pandangan lelaki itu tadi, Zarif memang sudah tidak terkomen. Namun, dia risau jika dia terlalu menarik perhatian orang lain, tambah-tambah lelaki lain. Itu adalah sesuatu yang tidak baik. Dia hanya boleh kelihatan menarik pada penglihatan suaminya sahaja, bukan lelaki lain.
                Zarif terdiam, berfikir. Patutkah dia menyuruh Batrisyia menukar pakaian kepada pakaian yang lebih ringkas? Pahadal, jubah gaun itu adalah pilihan dia sendiri untuk dipakai oleh Batrisyia bagi menghadiri majlis pada malam ini. Lagipun, jubah gaun tersebut memang menutup aurat dan tidak menampakkan bentuk badan Batrisyia. Tudung yang dipakai Batrisyia juga labuh menutup dada.  “It’s okay, sayang. You look beautiful and decent.”
                Batrisyia mengukir senyuman. Siapa tak suka dipuji suami sendiri?
“Okey. Dah. Jom kita gerak.” Zarif mula bangun dari sofa, menarik sama isterinya. Lama-lama renung wajah isterinya boleh menyebabkan mereka lewat tiba di majlis yang patut dihadiri.
Lima belas minit kemudian, mereka tiba di Swiss Garden Resort & Spa Kuantan. Batrisyia berjalan beriringan dengan Zarif. Di pintu masuk hotel tersebut, mereka disambut oleh pekerja hotel. Kemudiannya, Zarif ditegur oleh dua orang insan
“Doktor, terima kasih kerana sudi datang,” sapa pemuda yang jelas bukan pekerja hotel tetapi memakai bunga di dadanya, menantikan dia adalah salah seorang komiti majlis yang bakal berlangsung.
Batrisyia hanya menyuakan senyuman apabila Zarif bersalaman dengan pemuda tersebut. Zarif tentunya lebih dikenali dengan Dr. Zarif di kolej tempat suaminya itu mengajar. Jadi, para pelajar dan staff memang lebih senang memanggil suaminya itu dengan panggilan Doktor sahaja.
“Isteri doktor?” soal seorang lagi pemuda, menunjuk ke arah Batrisyia.
Yes. This is my wife. Trisy, dia orang ni pelajar saya.” Zarif memperkenalkan mereka secara ringkas. Batrisyia hanya menganggukkan kepalanya ke arah kedua pelajar Zarif.
“Doktor dan isteri boleh ke arah sini ya. Nanti doktor akan nampak yang lain-lain.”
“Jom, awak.” Zarif berlalu ke arah yang ditunjukkan oleh pelajarnya, beriringan dengan Batrisyia. Batrisyia memerhati hiasan dalaman hotel tersebut. Fuhhh… sangatlah cantik, menarik dan the boom
“Awak,” panggil Batrisyia.
“Herm?” Zarif menoleh ke arah isterinya.
“Cantiknya hotel ni, kan. Pelajar-pelajar awak buat majlis dekat hotel ni, mesti tinggi kosnya. Majlis dinner akhir tahun saya dulu pun tak buat sampai macam ini,” komen Batrisyia. Teringat dia akan majlis makan malam semasa dia berada di akhir tahun. Memanglah buat di hotel tetapi bukanlah hotel lima bintang sebegini.
“Herm… Dengar kata mereka ini pun bersungguh-sungguh cari sponsorship. Batch kali ni, memang rapat dengan pensyarah-pensyarah, jadi peluang untuk dapat sponsor banyak memang tinggilah. Maklumlah, mereka sudah akhir tahun. Masing-masing hendak ada memori terakhir. Bila lagi hendak merasa begini kalau bukan sekarang, betul tak?” balas Zarif.
Kemudian, mereka menghampiri sebuah kawasan yang nampak padat. Batrisyia hanya mengikut apabila Zarif menariknya ke arah kumpulan tersebut. Zarif mendaftarkan nama mereka terlebih dahulu sebelum mereka dibenarkan masuk ke dalam dewan makan. Mereka ditempatkan semeja dengan beberapa pensyarah yang lain.




cik haliban nak minta maaf sebab (1) lambat sgt update, (2) tak ada idea nak sambung lagi sebenarnya, so for now, yang ni je cik haliban mampu. Mohon maaf ye kawan-kawan.   

cik haliban nak pendapat jugak.I'm still plotting cerita Tengku Fateh Abqari (Fateh) ♥ Syaimah (Ema), tapi i'm still not sure nak buat Ema ni kerja apa... Any idea? ^__^

3 komen:

eija berkata...

ai lah cik haliban xpe... xyah nk mx maaf sgt lah.. i ok jer..hihihi. ...


tp kn klo pendek sgt..xtaw nk komen ap jer... nie pn sjer tgalkn jejak...hahaha

munirah fierus berkata...

akak~ Ema kerja ape ? errr... saintis , fashion designer , arkitek ?

hasiza bt abdullah berkata...

assalamulaikum Ema tu buat je kerja ejan rahsia jaga keselamatan negara senangkan. kemudian bila habis tamat buat je kerja biasa setiausaha ke

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©