COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Jumaat, 29 April 2011

MCI -7-

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Syuqaira sign in Yahoo! Messenger sebaik sahaja komputer ribanya selesai dibuka. Dia sedang menunggu waktu isyak setelah habis membaca al-Quran. Melihat tiada emel yang diterima untuk hari itu, Syuqaira memerhati satu persatu teman-temannya yang sedang online. Akhirnya, matanya terhenti pada nama Nurul dengan statusnya ‘Mama… nak kawen~’. Ingin tergelak pun ada kerana terasa lucu, namun bimbang pula dia kalau-kalau sahabatnya Nurul itu betul-betul hendak kahwin.
            Nurul sebenarnya kawan baiknya sejak sekolah menengah. Namun, gadis itu lebih berminat untuk menyambung pelajaran dalam bidang perubatan di negara Timur Tengah dan dia sendiri hanya menyambung pelajaran di negara tercinta ini.

syuq_wi            : {ding}
syuq_wi            : Nurul. Assalamualaikum. sihat x ni?
Nurul               : hahahaa
Nurul               : waalaikumuslm.sht la.alhamdulillah.waras lg.kix3
syuq_wi            : ni tiba2 nak kawen sungguh ni. knp? ada apa?
Nurul               :hahhaa
syuq_wi            : ce citer
Nurul               : xde pape.mana ada crt.laa nk kawen jer pon
syuq_wi            : yek la tuh
Nurul               :semua org nk kawen
syuq_wi            : eh...lain2.memg semua org nak kawen tapi xde la sampai tulis kat YM
Nurul               : x la. sbb skrg ni kat mesir demam kawen. hahahha
syuq_wi            : haha. demam kawen eh
Nurul               : hoo.ramai la balik kawen ari tu. terjangkit sy skali.
syuq_wi            : kat kolej sy skrg ni pun, ramai kwn sekuliah dgn sy kawen. sib baik x jangkit dgn sy
Nurul               : woo... mantap. eleh. tipu laa. X tergugat ke??
syuq_wi            : haha. kalu nak tahu, kolej sy adalah slh satu uni di malaysia y sememangnya menggalakkan kahwin. sungguh. siap bagi hadiah duit kat siapa y kawin. haha. tapi sy insyaAllah x jangkit agi. Alhamdulillah. kalu dop, kena parang la jawabnya.haha. anda, cik nurul, sila lah sabar yek.
Nurul               : xmboh
Nurul               : hahha. baik cik syuq. tp sy xleh jnj. kix2
syuq_wi            : yek la... bukn suh janji. kalau dah sampai jodoh awk, mana la sy boleh halang. cuma suruh sabar.haha
syuq_wi            : sungguh. saya ado 1 kes ni. dgr. parent memg x bg anak pempuan dia kawin
Nurul               : hahah. teruk laa.
syuq_wi            : sebabnya. memang parent ni harapan mrk adalah nak lihat anak mrk habis belajar dulu sebelum nikah. nak tgk anak mrk berjaya. memang la kalau kahwin blh jugak berjaya tapi apa salahnya turut kehendak parent, x gitu?
syuq_wi            : x rugi kita. bukan parent x bg kahwin, cuma habiskan belajar dulu.
Nurul               : betul betul betul. tp kalau ma ayah bg, Alhamdulillah.
syuq_wi            : yek la tapi kalu tahu dah mak ayh x bg, xpayah la nak minta byk kali nurul weh. hehe
syuq_wi            : sungguh. nanti parent kecik hati, kita mana tahu tapi mungkin la parent awk lain, sporting. hehe
Nurul               : ermm. insya allah. setakat ni ok lg. lg pun, mak sy stuju jer. Stuju cari calon laa, bkn kawen.
syuq_wi            : haha. calon lain. kawen lain. calon meme la lama nak carikan. haha
Nurul               : takut sy ngan awk,syuq… kalah mak sy. kena ceramah sebakul ari ni.
syuq_wi            : la...knp takut? sy kwn awk la. bagi nasihat je. kalu xnk ikut, sy bukn boleh marah pun. :p
syuq_wi            : x ada la. sebab sy tengok pengalaman org terdekat sy sebab tu sy ckp begitu kt awk. sori eh kalu awk trasa.
Nurul               : mana ada. cuma lucu. sbb dpt ceramah psl kawen tiba2
syuq_wi            : la...dah awk ckp nak kawen. biasa la kan...sapa2 nak kawin, mesti ada org bg nasihat. haha. bukn ceramah la. sy ni mana la pandai nak ceramah2 ni
Nurul               : xpe dah tu.blh dah slow2. sape kt xreti
syuq_wi            : sy la kata. haha. online ni reti la. face to face xde nya nk ckp camtu.haha

Apabila azan isyak kedengaran di biliknya, Syuqaira mendiamkan diri seketika sebelum kembali chatting dengan rakannya yang berada jauh dari kampung halaman itu.

Nurul               : ermm.. sama laa kita. Haha. arini sy kena bg tazkirah dlm meeting. aiyooo. tiba2 jah
syuq_wi            : pastu?
Nurul               : dah la xprepare. sy bg sepatah jah. Haha. bukn tazkirah pun. kata2 semangat je
syuq_wi            : x pe la. peringatan jugak kata2 semangat tu. awkkan tgh belajar untuk buat y  terbaik. bukn boleh terbaik trus, kan?
Nurul               : betul3. sdg blaja dan akn trs blaja. itulah sifat pejuang allah
syuq_wi            : insyaAllah. K. nurul, sy nk solat isyak. InsyaAllah sambung len kali eh bab kawen ni. hehe
Nurul               : ok. Hahha. bab kawen lg erk?? hikk
syuq_wi            : biasa la kan...
Nurul               : insya allah
syuq_wi            : haha

            Syuqaira menggeleng sendirian sebelum meninggalkan komputer ribanya. Macam-macam perangai sahabat-sahabatnya apabila masing-masing sudah meningkat dewasa.

0 komen:

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©