COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Ahad, 16 Mac 2014

E & F -14- bahagian ii

Ema berdiri bersandarkan satu tiang besar tidak jauh daripada pintu masuk muzium. Dia memandang kawasan pintu masuk yang penuh dengan para wartawan dan jurukamera. Dia tahu apa yang ditunggu oleh para wartawan itu. Ini kerana mereka semua sedang menunggu benda yang sama, walaupun untuk tujuan yang berlainan.
Dia dan Amani sedang menjalankan misi mereka. Matanya meliar, mencari Amani yang sepatutnya berada bertentangan dengannya walaupun dalam jarak yang jauh.  Serentak dengan itu, beberapa buah kereta hitam berhenti di pintu masuk muzium. Para wartawan mula bergegas menjalankan tugas mereka. Kawasan tersebut bising seketika.
Ema berdiri tegak, memandang insan yang keluar daripada kereta tersebut. Saat itu, dia bertentang mata dengan seseorang yang dikenalinya, Sufiah. Ema mengangguk ke arah Sufiah sebelum gadis itu berpaling kea rah seseorang lagi yang mula keluar daripada kereta itu.
“Ema, aku gerak dulu,” suara Amani kedengaran di corong telinganya yang dipasangkan alat pendengaran telinga itu.
“Roger,” pendek Ema membalas. Dia dan Amani sudah membahagikan tugas mereka. Amani akan berada di dalam muzium terlebih dahulu sebelum orang yang mereka lindungi memasuki bangunan tersebut, manakala dia akan masuk setelah keadaan di luar itu reda.
 
Ema (bayangkan pakai tudung) =P

Fateh keluar daripada kokpit. Dia disambut dengan senyuman oleh dua peramugara dan peramugari yang bersama-sama dengannya dalam penerbangan ke Pennyslavia kali ini. “Hey, guys.”
                “Kapten,” sambut dua pemuda dan pemudi yang lebih muda daripadanya itu.
Fateh menyuakan senyuman. Ketika itu, klien syarikat penerbangan mereka itu muncul. Mereka bertiga menyuakan senyuman paling manis. Sebagai pegawai berpangkat paling tinggi di antara mereka bertiga, Fateh mula menyapa klien mereka itu.
“Datuk, I hope you did have a nice ride, flying with me,” ucap Fateh, menyuakan tangan kanannya untuk berjabat dengan Datuk Lim. Datuk Lim adalah antara pelanggan utama syarikat penerbangan mereka dan Datuk Lim selalunya akan membuat permintaan supaya dia menjadi juruterbang pesawat peribadi itu.
As always, Fateh. Good job.”
                Fateh mengangguk, “Thank you, Datuk. Then, we’ll see you in two days?”
                “Yes. Good bye.
                Fateh memandang Datuk Lim berlalu dengan dua orang pembantunya. Setelah itu, dia berpaling kea rah dua orang insan yang berdiri di belakangnya itu. “Jom, kemas-kemas. We have places to visit.”
                Dua insan itu tersengih memandangnya. Ini adalah kelebihan bekerja sebagai juruterbang dan peramugari atau peramugara. Mereka berpeluang untuk melancong setelah menjalankan tugas mereka di atas pesawat.  Bergantung kepada berapa hari pelanggan syarikat penerbangan mereka perlu berada di negara asing itu, mereka turut ‘terkandas’ di situ sehingga tiba masa untuk pulang ke Zamora. Apatah lagi, penginapan mereka turut ditanggung oleh syarikat.
                “Ke mana kita, Abang Fateh?” soal si pemuda, Johari.
                “How about waterfalls?” sampuk Nurin, si peramugari.
                “I’m in,” sambut Fateh. Masing-masing sudah dewasa namun berada di negara orang membuatkan mereka perlu bergerak bersama-sama. Apatah lagi dia sebagai kapten. Dia perlu memerhati kebajikan anak-anak kapalnya. 
Pennyslavia
 plot apa yang nak buat Fateh di Pennyslavia ni eh?

Ema pulak duk di Mar Hoseki. herm...

1 komen:

Tanpa Nama berkata...

MashaAllah best sgt citer ni!! teruskan bakat akak. Im one that admire you :*

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©