COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Selasa, 2 November 2010

TBUM -5-

Ameer berasa seperti bahagia. Perasaan yang sedang dia alami dirasakan indah nian. Berbaring di sofa panjang, dia melapik kepala dengan lengannya. Fikirannya melayang entah ke mana. Yang pasti, dia terbayang-bayangkan wajah seorang gadis. Gadis yang dia temukan di kawasan perumahan Chik Ngahnya tempoh hari.

Kak Uma. Itulah yang dipanggil oleh beberapa orang kanak-kanak yang bersama gadis itu tempoh hari. Tentulah Uma itu namanya tapi apakah nama sebenar gadis tersebut? Sejak bertemu gadis itu, dia sentiasa tertanya-tanya tentang perkara tersebut. Namun tiada siapa dapat menjawab kerana dia tidak pernah mengajukannya kepada orang lain.

Pabila dia terbayangkan senyum dan tawa gadis itu, dia jadi terpesona sehingga dia sendiri turut tersenyum tanpa sebab. Gadis itu begitu…comel. Kebelakangan ini, dia sering terbayangkan matanya bertentang mata dengan gadis itu walaupun keadaan tersebut tidak pernah terjadi dalam kehidupan realitinya.

Dia ingin sekali bertemu lagi dengan gadis tersebut. Dirasakan sebelum ini, dia sudah pernah bertemu dengan gadis itu namun ingatannya samar-samar. Tidak ingat di mana.

Tiba-tiba, sebiji bantal kecil dilempar ke arahnya dan mengenai badannya. Ameer membuka matanya yang entah bila dipejam untuk berangan-angan. Hehe…

Haikal duduk di kerusi dengan remote control televisyen di tangannya. Ameer melempar kembali bantal kecil itu. Haikal bijak menyambutnya.

“Yang kau tersengih tak tentu pasal tu kenapa?”

Terangkat kening Ameer. Ada orang perasan rupanya…

“Tak ada apa. Tengah berfikir.”

“Fikir apa sampai sengih senyum macam tu?” Haikal memandang Ameer dengan kehairanan.

“Nak kata kau fikirkan perempuan, tak mungkin pula.”

Ameer pula memandang Haikal yang sedang menukar-nukar saluran televisyen itu.

“Apasal impossible pulak?”

“Sebab kau tak ada girlfriend…” Haikal terdiam seketika sebelum berpaling pantas kea rah Ameer yang sudah duduk bersandar itu.

“Ke kau memang tengah fikir pasal perempuan?”

Ameer tahu, sahabatnya itu sedang serkap jarang terhadapnya. Dia tidak menjawab.

“Kau jangan. Dosa tau!”

Mendengar kata-kata Haikal, Ameer pula yang ditimpa kehairanan.

“Kenapa pula?”

“Maksiat,” jawab Haikal sepatah, tambah mengejutkan Ameer.

“Woit. Mana ada aku buat maksiat.”

“Maksiat. Maksiat hati, tahu tak?”

“Maksiat hati? Tak pernah pulak aku dengar.” Ameer duduk bersila di atas kerusi sofa itu. Haikal pula duduk menghadap teman serumahnya itu.

“Maksiat hati tu, macam kau tengah buat tadi. Teringatkan perempuan yang bukan muhrim. Maksiat juga namanya itu. Kalau dah namanya maksiat, dosalah ganjarannya.”

Ameer terangguk-angguk mendengar tazkirah pendek Haikal yang tidak sampai seminit itu.

“Hype. Sapa kata aku teringatkan perempuan bukan muhrim. Mana kau tahu. Kalau aku teringatkan mama aku?”

Ameer melihat Haikal mencebik sebelum pemuda itu menghadap televisyen kembali.

“Cuba bagitau aku, apa yang lucu sangat pasal mama kau sampai kau tersengih macam tu…” ujar Haikal sinis. Ameer tersengih lagi.

2 komen:

Iffahnazifa berkata...

Hah, ameer dh angau ye.
Siap t'sengih sorg2 bagai:)

NurAqilah berkata...

:)

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©