COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Sabtu, 12 April 2014

E & F -16- bahagian ii

Fateh memerhati Hadif, Hafawati, Huda dan seorang sepupu mereka bermain sesama mereka. Anakanda sulung Tengku Syifa’ul Asrar yang bernama Saifullah itu bakal mendapat adinda tidak sampai dua bulan lagi.
                “Ateh,” suara Hijratul Khairiyah menyapanya.
                Fateh berpaling kepada kakanda iparnya itu dengan senyuman, “Ya, Ngah.”
                “Kenapa duduk termenung di sini? Ada masalah?” soal Hijratul Khairiyah sambil duduk mengambil tempat di sisi pemuda itu. Dia turut memandang anakandan-anakandanya yang sedang bermain. Mereka sekeluarga baru sahaja tamat menjamu makanan tengahari bersama-sama, hatta Tengku Syifa’ul Asrar dan suaminya pun turut serta.
                “Tak ada apa-apa pun, Angah. Sahaja duduk melihat budak-budak ni bermain. Seronok sebenarnya tengok gelagat mereka ni. Kadang-kadang, teringat zaman kita kecil dulu,” jawab Fateh, teringatkan kenangannya ketika kecil. Dahulu, mereka juga begitu, bermain bersama-sama sepupu tetapi sekarang masing-masing sudah dewasa, mempunyai tanggungjawab dan keluarga sendiri. Sudah sukar mencari masa untuk berkumpul beramai-ramai.
                Hijratul Khairiyah mengangguk sahaja. Dia sebenarnya sedang mencari akal untuk memulakan agenda yang sudah beberapa hari difikirkannya.
                Fateh yang mendapati kakanda iparnya itu diam, menoleh.  Kelihatan wanita itu pula yang termenung, “Hai Angah, ini Angah yang termenung, bukan Ateh. Ada apa Angah?”
                Hijratul Khairiyah tersengih. Kantoi sudah. Apa kata dia hanya bertanya terus kepada pemuda itu tanpa berkias-kias? Lagipun, orang lelaki bukannya suka kiasan-kiasan ini. “Angah hendak tanya sesuatu pada Ateh, tapi Ateh jangan marah. Angah bukan hendak menjaga tepi kain Ateh atau membebankan Ateh tentang perkara ini. Boleh Ateh?”
                Fateh menjungkitkan sebelah keningnya. Melihat Angahnya yang menyengih itu, Fateh merasakan perkara yang ingin ditanya oleh wanita itu tidak begitu serius, “Hal apa, Angah? Shoot.”
                Hijratul Khairiyah diam seketika sebelum mula berbicara. “Sebenarnya, Angah ada kenal seseorang. Angah ingat hendak kenalkan Ateh pada dia, kalau Ateh masih tak ada sesiapa.”
                Fateh terdiam seketika untuk memproses apa yang dikatakan oleh kakanda iparnya itu sebelum dia terketawa. Hijratul Khairiyah mengangkat kening melihat pemuda di sebelahnya ketawa. Kelakarkah? Namun, sebahagian hatinya lega kerana dia tidak nampak tanda-tanda Fateh marah. “Ketawa pula dia.”
                “Angah hendak kenalkan seseorang pada Ateh?” soal Fateh, seakan-akan inginkan kepastian.
Hijratul Khairiyah mengangguk sebagai jawapan. “Ateh dah ada seseorangkah? Angah minta maaf kalau macam tu sebab Angah tak tahu.”
Fateh menggeleng dan bibirnya masih dengan senyuman. “It’s okay, Angah. Tak payah minta maaf, bukannya hal besar pun.”
“Jadi?” soal Hijratul Khairiyah sepatah.
“Kenapa Angah hendak kenalkan dia pada Ateh? What did you find in her?” Fateh menjawab dengan soalan. Dia tidak tahu siapa yang ingin dikenalkan kepadanya itu tetapi dia berminat hendak tahu mengapa Angahnya ini boleh tertarik kepada insane tersebut.
I find her to be very responsible and hardworking, not to mention that she is a beautiful girl.”
Beautiful inside and outside?” tanya Fateh lagi.
Well… We cant judge a book by its cover tapi selama beberapa hari Angah bekerjasama dengan dia, Angah rasa selesa dengan dia.”
“Menarik.” Fateh mengangguk sendiri tetapi selepas itu dia hanya diam sahaja.
So… Ateh nak tak atau Ateh perlukan masa untuk berfikir?”
Terlintas wajah seseorang di minda Fateh, membuatkan dia senyum nipis tanpa dikesan oleh kakanda ipar di sebelahnya itu. Seketika kemudian, Fateh menoleh kepada wanita itu.

tet. tet....
pendek sebab bahagian ii.  hehe...

kalau rajin, komen eh! :D

0 komen:

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©