COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Sabtu, 7 Mei 2011

MCI -10-

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Sejak melangkah keluar dari dewan peperiksaan sehinggalah dia sampai ke dalam biliknya dan berbaring merenung siling, ada rasa kesal di dalam hatinya. Ada rasa sedih. Ada rasa sesal. Syuqaira mengeluh lagi untuk entah keberapa kalinya. Lengannya dibawa ke kepala, menutup matanya. Terasa sungguh letih.
            “Akak!”
            Syuqaira tersentak. Dia mengalihkan tangannya dan mencelikkan mata. Ditoleh kea rah Airi yang berada di ruang masuk ke compartmentnya itu. Senyuman di bibir cuba diukir semanis mungkin.
            “Airi, ada apa?”
            “Hari ni akak last paper kan?”
            Syuqaira mengangguk. Dia bangun dari baringnya, bersandar di dinding sebelah katilnya.
            “Ha’ah. Tadi last paper. Akak baru balik je ni. Airi pun dah habis semalam kan?”
            Gadis itu mengangguk.
            “Akak okey ke? Masuk bilik pun senyap-senyap je tadi. Kenapa akak nampak sedih?”
            Syuqaira tersengih.
“Tak adalah dik. Tengah frust pasal paper tadi. Banyak soalan tak boleh jawab. Banyak soalan tinggal. Dahlah minus marking.” Syuqaira kesal sendiri. Apabila difikirkan balik, mungkin juga dia tidak berusaha bersungguh-sungguh walaupun sebelum ini dirasakan usahanya selama ini sudah mencukupi. Namun ternyata dia salah. Kalau tidak, takkanlah banyak soalan yang dia tidak dapat jawab. Bagaimana hendak jawab, tak tahu jawapannya apa. Soalan pun tak faham. Aduh~
            “Minus marking tu macam mana?”
            “Oh. Airi tak ada ke paper yang minus marking?”
            Airi hanya menggeleng.
            “Means that, kalau betul jawapan ada markah. Kalau salah jawapan, tolak markah. Kalau tinggal jawapan tak ada apa-apa kesan.”
            “Oh~ Jadi kalau tak yakin jawapan betul atau salah, akak tinggal lah ya?”
            “Ya tapi banyak sangat yang akak tinggal tadi. Sebab tu tengah frust ni.”
            Airi teranggguk-angguk Syuqaira tersenyum hambar. Apa-apa pun, semuanya sudah lepas. Yang tinggal hanyalah tunggu keputusan sahaja. Apa lagi yang boleh dia buat. Hanya bertawakkal dan solat hajat memohon kecemerlangan daripada Allah.
            “Ha… Airi nak tanya daripada tadi ni. Akak balik bila? Lupa dah.”
            “Tak tahu lagi, tak beli lagi tiket bas. Airi balik esokkan?”
            “Yup. Akak tak beli lagi tiket tak apa ke? Nantikan, tak ada tiket.”
            Syuqaira tersengih.
            “Kalau tak ada, akak beli hari yang ada tiketlah.”
            “Kalau macam tu, jom balik rumah Airi.”
            “Hah? Balik rumah Airi?” Tidak pernah pula selama ini Airi mengajaknya.
            “Ha’ah. Jomlah akak. Airi teringin nak akak kenal rumah Airi.”
            “Kenapa pula macam tu?”
            Airi menjungkitkan bahunya.
            “Jomlah akak. Lagipun cuti ni lama, kan? Akak datanglah rumah Airi dulu. Lepas tu akak baliklah rumah akak. Kitakan jiran je.”
            “Aduh, dik. Bila masa kita berjiran ni?” Pening dia dengan kata-kata juniornya itu.
            “Jiranlah. Jiran negeri. Jomlah akak, balik dengan Airi esok. Airi tanggung tiket akak.”
            Aish… Airi sudah membuat tawaran yang sangat menggodanya. Syuqaira tahu Airi anak orang berada jika dilihat dari cara Airi hidup. Boleh sahaja jika gadis itu hendak membelanjanya tapi dia bukanlah seorang yang suka mengambil kesempatan.
            “Tapi Airikan ada adik-beradik lain. Seganlah akak nak pergi rumah Airi.” Dia masih ingat serba sedikit cerita Airi tentang keluarganya. Airi mempunyai seorang kakak dan dua orang abang serta seorang adik lelaki.
            “Alah akak. Airi pasti abang-abang Airi tak ada di rumah dua tiga hari nanti. Jomlah akak. Ya? Ya?”
            Syuqaira sudah jadi segan untuk menolak. Bersungguh-sungguh Airi memujuknya untuk berkunjung ke rumah gadis itu. Dia pula memang masih tiada perancangan ingin balik hari apa. Bukannya tidak mahu balik ke rumah. Bukannya tidak merindui ibu dan ayahnya. Cuma cutinya kali ini memang panjang sedikit daripada selalunya.  Kalau boleh, dia memang ingin melancong seketika sebelum pulang ke rumahnya di kampung.
            “Pukul berapa Airi bertolak esok?”
            Tanpa menjawab soalannya, Airi sudah bersorak keriangan, menyangka bahawa dia bersetuju untuk mengikut gadis itu pulang.

1 komen:

NurAqilah berkata...

:) hanya mampu trsenyum

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©