COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Rabu, 29 Ogos 2012

LUM -2- ii

Azra menghela nafas panjang, ingin meredakan perasaan marahnya. Apanya tidak marah kalau dia berasa dia ditipu oleh Zarif! Pergi makan konon! Alih-alih, selepas makan, Zarif mengajak dia bersolat di masjid negeri. Itu tidak mengapalah. Apa yang menyakitkan hatinya, selepas solat maghrib itu, Zarif memandu kereta ke arah yang bertentangan dengan laluan pulang ke asrama kampus, ke rumah sewa lelaki itu. Apabila dibantah, Zarif memberi alasan bahawa rumahnya lebih dekat daripada asrama.
                “Saya tak bawa bajulah, awak,” bantah Azra lagi. Dia tidak tahu alasan apa lagi yang boleh disuakan kepada lelaki itu. Lagipun, sebenarnya, tidak menjadi kesalahan jika Zarif ingin membawanya. Zarif adalah suaminya. Hakikatnya, dialah yang salah kerana tidak mahu mengikut kemahuan Zarif yang langsung tidak menyalahi syariat agama itu.
                Zarif tersengih. Gotcha!
“Baju saya ada,” balas Zarif selamba. Sengaja ingin menduga gadis bergelar isterinya itu dan nampaknya si isteri itu terdiam. Aik... Adakah Azra fikir boleh sahaja jikalau hendak menggunakan baju miliknya? Kalau begitulah, tidak payah dia susah-susah berpakat dengan Fatihah untuk membawa turun baju lebih bagi isterinya tadi.
“Esok kita keluar beli baju untuk awak. Nak?” soal Zarif mengajak si isteri berbual dengannya.
“Saya dah ada banyak baju,” jawab Azra.
“Dekat rumah kita, belum ada. Kita beli esok, simpan di rumah kita.”
Azra tergamam mendengar ungkapan daripada Zarif itu. Zarif tidak menyebut ‘rumah saya’ tetapi menyebut ‘rumah kita’. Dia menjadi serba salah. Memang Zarif tidak salah tetapi Zarif juga sudah berjanji tidak mahu memaksanya dan dia pula tidak mahu menjadi isteri yang derhaka. “Awak...”  
                “Sayang, saya tak paksa awak duduk terus di rumah kita tapi untuk permulaan, apa kata awak tinggal di rumah kita pada hari minggu?” Zarif memberi cadangan. Dia tahu, Azra masih tidak selesa dengannya. Memang mereka masih tidak mengenali antara satu sama lain. Namun, jika mereka terus terpisah begini, bagaimana Azra hendak mengenali dirinya dan bilakah jurang di antara mereka akan hilang?
                Azra terdiam.
Zarif juga diam. Tiba-tiba dia menjadi serba salah pula. Bimbang jika dia bertegas hendak Azra mengikut kemahuannya itu, isterinya itu hanya akan lebih menjauh dengannya. Zarif menghela nafas panjang sebelum dia memberi isyarat kereta ke sisi jalan.
Azra tersentak seketika apabila kereta dihentikan di sisi jalan. Dia menoleh kepada suaminya. “Kereta rosak?”
Zarif menggeleng. Dia berpaling dan menghadap Azra. Jari-jemari Azra dicapainya dan digenggam. “Sayang, saya tak kisah. Kalau awak memang tak nak, saya boleh pusing semula. Ya? Saya tak mahu memaksa.”
Azra tergamam. Zarif sanggup berpusing balik? Baiknya lelaki itu, sanggup berbuat apa sahaja supaya dia tidak berasa susah hati. Dia menjadi terharu. Azra memandang Zarif yang merenungnya daripada tadi, menunggu keputusannya.
“Hari minggu sahaja dahulu, boleh?” Azra menyoal, secara tidak langsung bersetuju untuk bermalam di rumah yang didiami suaminya. Apa salahnya dia menyenangkan hati lelaki itu kan? Dapat pahala berganda-ganda.
Zarif mula tersenyum lebar. Jemari Azra ditarik dan dicium penuh kasih.


Pendek kan? heee.... sorry~



JUALAN NOVEL 2ndhand 
sehingga 5/9/2012

Perlu confirmkan payment sebelum 5/9,
jika tidak, booking dikira CANCEL.
Harga TERMASUK postage.

Kumpulan Cerpen Cinta Kun Fayakun (RM12)
Kidung Selawat Zaki & Zulfa (RM19)
Daun Pun Berzikir (RM18)
Tuan Rumah Pembantu Rumah (RM21)
Protect The Boss (RM18)
Pada Daun Aku Berpesan (RM20)
Jet Jonah (RM21)

3 komen:

eija berkata...

mmg pdek pn cik kak..hehe..
bgus nya dpt.suami mcm zarif..mmahami

Auntie Agony berkata...

Sweet bangat... and so considerate of Zarif.... Suka...suka...suka....

Tanpa Nama berkata...

Naww zarif so sweet memahami caring ♡

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©