COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Ahad, 15 Mei 2011

Istana Iman & Danish [IAD] -Prolog-

Tolonglah. Tangan cik haliban tak boleh berhenti untuk post cerita baru ni. Haisy~ :(


“Demi kepentingan negara Darwish dan kerabat diraja, anakanda perlu berkahwin secepat mungkin.”

          Mendengar ungkapan bondanya yang tersayang, Tengku Muhammad Danish menutup buku A True King yang dibacanya sejak tadi. Dia tidak cepat melatah tetapi dia berasa hairan dan perasaan ingin ketawa pun ada juga. 

          “Kahwin? Macam mana nak berkahwin kalau calon isteri pun tak ada, wahai bonda?” Kata-kata itu bergema di hatinya sahaja. Lain pula yang keluar dari mulutnya.

          “Apa maksud bonda dengan ‘demi kepentingan negara dan kerabat diraja’?”

           Bonda meletak cawan minuman di atas piring dengan cermat sebelum memandang putera tunggalnya yang bakal diiktirafkan sebagai putera mahkota sekali gus akan memangku takhta raja kerajaan negara Darwish.

          “Sekarang ini, ayahanda mudah sekali jatuh gering dan banyak pihak yang mencadangkan bahawa baginda raja supaya turun takhta. Tambahan pula, mereka semua seolah-olah tidak percaya bahawa anakanda mampu menerajui negara pada saat ini. Sementelahan anakanda baru sahaja berusia dua puluh tahun lebih dan masih menyambung pelajaran di kolej. Jadi, dengan perkahwinan anakanda akan membuktikan bahawa anakanda bersedia untuk jadi pemimpin.”

          Danish berjeda seketika. Dia tidak mahu membantah kata-kata bondanya tetapi dia juga tidak mahu berkahwin lagi kerana dia begitu yakin dia dapat memimpin negara tanpa berkahwin, insyaAllah. Lalu, dia membuat keputusan untuk menerima cadangan bondanya. Lagipun, kalau memang dia tidak mahu berkahwin, tiada siapa dapat memaksanya nanti. Ijab dan qabul itu bergantung pada tangannya.

          “Menjunjung kasih, bonda tetapi mengapa tidak diserahkan sahaja takhta inin kepada ayahanda Tengku Hilman?” Danish menyuarakan pendapatnya mengenai ayahanda saudaranya merangkap kakanda ayahandanya.

          “Anakanda jangan terlalu naïf. Hilman bukanlah seperti yang anakanda sangkakan. Mengikut maklumat yang bonda dapat, dialah yang mencadangkan supaya ayahanda turun takhta. Malah, dia juga pernah mencuba untuk memberontak suatu ketika dahulu.”

          Danish terdiam mendengar penjelasan daripada bondanya. Jika begini keadaan yang sebenar, memang benar negaranya berada di dalam bahaya walaupun secara diam-diam. Bekas pemberontak tentunya tidak layak untuk menjadi pemimpin.

          “Walau apapun bonda, dengan siapa anakanda hendak berkahwin? Tiadakah cara lain untuk mengatasi masalah ini?”

          “Kaedah ini diutarakan oleh kedua-dua nenda. Bonda tidak mahu masuk campur tetapi tidakkah anakanda mempunyai calon?”

          Danish terdiam.

          “Kata nenda lagi, jikalau anakaanda masih tiada calon di dalam masa yang terdekat ini, mereka akan mencari calon isteri untuk anakanda.”


( ( ( ( ( ) ) ) ) )

Okeh. cik haliban akan sambung CEPAT-CEPAT kalau ada banyak komen. ^^


* Gambar hiasan. Masjid Schwetzingen.

9 komen:

Miss Kira berkata...

nak baca lagi.. ^^
cpt smbg k..

evy berkata...

cpt sambung....
nak tau cerita selanjutnya..
lagu pun best...^_^

fara berkata...

hehe... smbg plzz.. =)

Salina Azni berkata...

best... nk lg....

cactaceous opuntia berkata...

cam menarik..nak tau sape isteri dia...iman kah?wah...spekulasi lagi...haha

Nadzipah berkata...

whoa~...
ada cerita baru lah~~~
suka2222...

cepat2 sambung ye cik haliban...*^^*

IVORYGINGER berkata...

alahai cik haliban sambung jew lah xyah tunggu komen2 ni. hehehe... ;D
next story plz xsabar la nk pulun Istana Iman n Danish ni.

Sy@FizZ berkata...

sapa setuju supaya cik haliban sentiasa menyambung karya menulis ni, angkat tgn macam saya.. :)))

Adib Vandetta berkata...

keep up the good work!

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©