COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Isnin, 23 Mei 2011

IAD -5-

Dua minggu di Kolej Raid Diraja, Iman menjadi semakin rapat dengan Orkid, Aimy dan Sara. Dia juga sudah mengingati selok-belok kolej tersebut. Iman pergi ke kolej dengan keretanya setiap pagi dan rakan-rakannya masih tidak perasan bahawa keretanya mempunyai lambang diraja. Mungkin sebab banyak lagi kereta lain yang mempunyai lambang tersebut dan mereka sudah lali sehingga tidak berfikiran aneh terhadap keretanya.
          Selepas kelas, Iman mengikut teman-temannya ke kafe untuk makan. Iman sebenarnya tidak berapa gemar makan di kafe tersebut kerana makanan di situ mahal-mahal dan semua pelajar di situ makan dengan penuh protokol sedangkan dia, tidak tahu menahu langsung mengenai protokol. Iman hanya belajar sedikit-sedikit daripada rakan-rakannya.
          Walaupun makan dengan penuh protokol, kafe tersebut masih hingar-bingar dengan suara-suara yang bersembang.
          “Tak sangka hari ini kita bertuah, dapat jumpa dengan putera mahkota,” ujar Sara tiba-tiba. Mereka semua jadi tertarik. Iyalah. Selalunya tidak nampak pun putera mahkota itu ketika mereka makan di kafe.
          “Heh. Kau jangan nak jadi Parasit pula. Tergedik sana sini kalau pasal putera mahkota tu,” marah Aimy dengan nada meluat. Bukan meluat dengan putera itu tetapi dengan Parasit!
          Iman tergelak kecil. Daripada mereka bertiga, dia mengetahui bahawa Parasit adalah nama yang diberi kepada sekumpulan gadis yang tergedik-gedik kepada putera mahkota. Gadis0gadis itu sendiri memanggil diri mereka Princesses tetapi Orkid, Sara dan Aimy memanggil mereka Parasit!
          Iman berpaling untuk melihat putera mahkota yang disebut-sebut oleh Sara. Namun, bukan putera mahkota yang dia nampak  tetapi satu wajah yang dia pernah lihat tetapi dia tidak ingat di mana.
          Iman terus memandang wajah tersebut untuk mengingati siapakah pemuda itu sehingga menimbulkan kehairanan kepada tiga sahabatnya yang lain. Orkid, Aimy dan Sara saling berpandangan dan kemudiannya menjungkitkan bahu masing-masing.
          “Hah!” Iman terjerit kecil. Dia sudah ingat siapa pemuda itu namun kejutannya itu turut mengejutkan kawan-kawannya yang lain.
          “Hisy! Kau ni kenapa, Iman? Dahlah tadi duk renung putera mahkota tu. Tiba-tiba nak sergah orang pula,” rungut Aimy. Iman tersengih kecil. Tidak sangka dia telah menyergah rakannya sekali.
          “Bila pulak aku renung putera tu? Sebenarnya mana satu putera mahkota tu? Aku tak kenal pun,” balas Iman.
          “Lah. Siapa yang kau renung tadi?” Orkid pula bertanya. Dia dan Aimy serta Sara pasti bahawa Iman memang merenung putera mahkota itu tadi.
          “Tu. Budak yang tak mengenang budi. Tak tahu macam mana hendak ucap terima kasih selepas orang sudah tolong dia.” Iman mencebik lalu kembali menghadap makanannya. Terjungkit kening Sara mendengar omelan rakannya. Dia tidak pasti tentang siapa Iman sedang bercakap.
          “Okey. Siapa yang kau kata tu?” Sara mengecilkan matanya. Iman berpaling sekilas kea ah pemuda yang diperkatakannya sebelum meanggambarkannya secara ringkas.
          “Yang berkemeja kuda belang, lipat lengan baju tu.”
          Orkid, Aimy dan Sara menoleh kea rah pemuda yang digambarkan oleh Iman sebelum memandang gadis itu dan sekali lagi menoleh ke arah putera mahkota mereka itu. Akhirnya mereka saling berpandangan sesama sendiri. Ternyata pemuda yang Iman katakana adalah putera mahkota itu. Mereka menjadi semakin musykil.
          “Asal kau cakap dia tak mengenang budi?” Aimy bertanya.
          “Did you said that you helped him?” Sara pula mencelah.
          “Are you sure that’s him?” soal Orkid inginkan kepastian.
          Iman tiba-tiba terasa bahawa sahabatnya berminat dengan pemuda itu. Dia dia seketika sebelum membuka mulut.
          “Rite. Aku pernah tolong dia accidently dan dia tak reti nak ucap thanks pun and yes I’m sure that’s him. A trillionth times sure. Kenapa reaksi korang macam ni?” Iman pula membuahkan persoalannya. Namn Orkid, Aimy dan Sara hanya senyum nakal.
          “Okey. Dengar, Iman. That’s the guy you are talking and that is the guy we were talking just now,” jelas Orkid pendek.
          “Okey.” Iman menjawab pendek. Namun seketika kemudian dia menghadam kembali kata-kata Orkid.Membulat matanya.
          “Apa?!”
 okey. Sorry la kawan2 x puas hati dengan entri2 yang lepas. Cerita ni cik haliban copy paste je dari buku yang cik haliban tulis. sebab tu pendek je. penulisan zaman budak2 sekolah dulu. hehe...gomen ne....

okey. ARIGATOU!!!


6 komen:

insan yang terpilih olehNya............ berkata...

asal pendek???....hihi
cept2 smbng taw :)

Nadzipah berkata...

nak lagi....

cactaceous opuntia berkata...

haha..adakah itu situasi yg akan saya alami bile terserempak dgn putera mahkota negeri yg berpakaian mcm org biasa...xtw pn dia putera mahkota...haha

cactaceous opuntia berkata...

tq cik haliban..da memudahkan pembaca hantar komen...=)

SHAHREE berkata...

tak kisahlah zaman2 bdak skul pun......yg penting jln crita best.....
plezzzz...smbung lagi....suka sngt2.....hehehe

lynna berkata...

yep sambung lagi..cepat hehe
TQ

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©