COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Sabtu, 21 Mei 2011

IAD -4-

Hehe... iklan kejap.

Bengkel Penulisan Buku Kanak-kanak & Remaja


DBP Wilayah Timur dan Bahagian Penerbitan Buku Kanak-kanak dan Remaja akan menganjurkan Bengkel Penulisan Buku Kanak-kanak dan Remaja pada 7-8 Jun 2011, bertempat di Dewan Seminar, DBP Wilayah Timur. Penyertaan dibuka kepada semua penulis negeri Kelantan yang telah menghasilkan karya dan karya tersebut telah diterbitkan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Puan Ariza Che Ismail di talian 09-7414905.


Julung-julung kalinya, Iman menjejakkan kakinya di dalam kawasan Kolej Raid Diraja. Naza Sutera yang didaftarkan ke atas namanya itu diletakkan di tempat parkir kereta. Iman membetulkan tudungnya sebelum memandang sekeliling. Kawasan kolej itu terlalu besar. Dia perlu mencari dewan tempat berkumpul peara pelajar baru. Langkahnya pantas dibuka.
          Lima belas minit kemudian Iman masih tidak menjumpai dewan berkumpul. Dia masih lagi melihat-lihat jika terdapat papan tanda yang menunjukkan arah untuk ke dewan tersebut. Iman keletihan. Dia perlu cepat. Lima minit lagi, upacara pembukaan akan bermula. Dia tidak mahu terlewat. Iman tidak menyangka bahawa kawasan dan bangunan di kolej itu begitu luas dan besar kerana pada hematnya, pelajar di kolej tersebut bukannya ramai sangat.
          Tiba-tiba, bahunya dicuit dari belakang. Iman pantas menoleh. Tiga orang gadis sedang tersenyum memandangnya.
          “Awak cari apa? Dari tadi saya tengok awak terjengah ke sini sana?” ramah seorang gadis yang bertudung itu bertanya.
          Iman jadi malu mendengar. Mungkin dia kelihatan seperti pengintai. “Saya tersesat. Saya hendak cari dewan berkumpul untuk pelajar baru.”
          “Awak pun pelajar baru? Patutlah tak pernah nampak. Kami pun dikira pelajar baru juga.” Seorang lagi gadis berkata. Yang lain mengangguk.
          “Apa maksud awak dikira pelajar baru?”soal Iman kerana hairan.
          “Oh. Dulu kami bersekolah di sekolah yang sama. Kebanyakan budak sekolah kami akan menyambung pelajaran ke kolej ini semuanya.”
          Iman mengangguk. Pada fikirannya, tentulah mereka bertiga ini bersekolah di sebuah sekolah yang juga elit sebelum ini. Itulah kebiasaan perjalanan hidup anak orang atasan.
          “Kalau macam tu, jomlah jalan sekali dengan kitaorang,” ajak seorang gadis yang bertocang satu pula.
          Iman mengangguk dan berjalan bersama mereka bertiga. Mereka bertiga keihatan sudah lama mengenali antara satu sama lain dan sudah tahu selok belok kolej tersebut walaupun mereka bertiga pelajar baru sepertinya.
          Sambil berjalan, mereka berempat berbual-bual. Dari situ, Iman mengenali mereka. Yang bertudung namanya Orkid. Yang rambut tocang satu, namanya Aimy. Yang seorang lagi pula bernama Qaisara atau dipanggil sahaja Sara. Mereka mendapat tawaran kursus yang sama sepertinya iaitu kursus sains bioperubatan.
          “Iman, kolej ni ada empat bahagian. Setiap bahagian tu ada blok-blok bangunannya tersendiri iaitu bahagian sains, undang-undang, kejuruteraan dan seni reka bentuk. Kalau hendak cari pejabat, kafe, perpustakaan atau kemudahan yang lain, bangunan tu terletak di tengah-tengah,” jelas Aimy. Iman hanya mengangguk.
          “Tahu tak putera mahkota kita masih belajar di sini?” tutur Sara pula, dengan sengihan nakalnya.
          Iman hampir lupa tentang hal tersebut. Memang dia tahu putera mahkota negara mereka masih belajar tetapi dia tidak sangka pemuda itu belajar di kolej ini. Sama kolej dengannya! Nampaknya dia sudah masuk ke dunia kelas bangsawan padahal dia bukanlah sesiapa.
          Mereka berbual-bual sehingga tiba di dewan. Tidak seperti di kolej-kolej biasa, Kolej Raid Diraja tidak mengadakan minggu suai kenal kerana pihak kolej menganggap mereka sudah tahu dan mengenali kolej itu. Mereka akan terus menghadiri kelas masing-masing.
          Orkid, Aimy dan Sara masih berjalan bersama-sama Iman walaupun mereka sudah keluar semula dari dewan berkumpul. Iman menjadi serba-salah.
          “Kau ni kenapa, Iman?” soa Orkid. Iman memandang Orkid, Sara dan Aimy satu persatu.
          “Korang ni tak kisah ke berkawan dengan aku? Aku nin bukanlah anak sesiapapun.” Teragak-agak dia menjawab. Iyalah. Orkid, Aimy dan Sara adalah anak kepada orang besar kerajaan, sedangkan dia?
          “Kau jangan risaulah, Iman. Kitaorang tak kisah pun. Kan Sara, Aimy?” Orkid menjawab.
          “Betul. Betul. Betul,” sahut Sara. Aimy pula hanya mengangguk memandangnya.
          “Lagipun, kelas kita sama sahaja. Asal tak boleh nak jalan bersama pula? Sudahlah, jom masuk kelas.”
          Iman jadi terharu.



Aisy... cik haliban jadi tak semangat tau... sebab tak ramai yang komen. huhu...cedihnya.

Anyway, cik haliban tengah tumpukan perhatian untuk siapkan manuskrip tajuk Kotak Bentuk Hati (KBH). Cikit lagi nak ciap... Doakan cik haliban ya! Arigatou~

Tapi kalau kawan2 komen byk2, cik haliban memang bersemangat nak sambung IAD ni walaupun KBH tak siap lagi. Arigatou~


Tapi kepada kawan2 yang DAH KOMEN dan AKAN KOMEN, hontou ni arigatou. cik haliban sayang awak!

7 komen:

cactaceous opuntia berkata...

ala..jgn gitu..cik haliban, ade typing error utk perkataan kolej..cik haliban ade ter type koleh..dua kali..hee...adakah iman sekelas ngn danish?haha..agaknye danish ingat lg ntah x psl iman...nurul pulak student juga ke x?kalau jumpe xkn xingat iman kn...huuu

SHAHREE berkata...

laaaa....knape sikit sngt......bru je smangt nak bce.....
plezzzz.....smbung lgi...........huhuhuhu

Miss Kira berkata...

napa pendek sgt?

Mahora Fadh berkata...

best.. panjang sikit la kak Haliban. Tak dpt nak feeling lama2.

Chaiyok!

Nadzipah berkata...

Ala...jangan la tak bersemangat macam ni cik Haliban...

Kena sentiasa bersemangat tau! Himnaeja!!!!Fighting!!!

Btw, post kali ni byk typo la cik Haliban. Mungkin sebab takde semangat kot..huhu..ni macam dah ramai je yang komen...so kena la semangat balik eh cik Haliban^^

Anyway,gudluck for KBH ye..mana tahu saya balik tahun depan boleh borong KBH pulak..Insya-ALLAH

insan yang terpilih olehNya............ berkata...

best3x...cept2 smbng yea cik haliban...
cite semakin menarik....x sbr nak bc ^___^

lynna berkata...

hai cik haliban, jgnla sedih, ramai yang suka cite IAD ni tapi x komen..
jgn lupa sambung ya :)

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©