COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Khamis, 10 Oktober 2013

[iklan] PREVIEW novel Kotak Bentuk Hati BAB 4

Ingatan itu segera berarak pergi apabila dia diganggu oleh bunyi deringan telefon di atas mejanya itu. Syifa’  segera menekan satu butang. “Ya?” soal Syifa’ kepada setiausahanya.

            “Maaf, cik. Puan Diyana ingin berjumpa dengan cik.”

            Syifa mengerutkan dahinya. Takkanlah kawan aku tu? “Saya ada ke client nama Diyana?”

“Bukan, dia kata kawan cik,” balas setiausahanya.

Syifa menganggukkan kepalanya. Betullah itu Diyana, kawan baiknya. “Bagi dia masuk. Terima kasih.” Syifa kembali menekan butang yang ditekannya tadi. Sebentar kemudian, pintu biliknya terkuak. Setiausahanya menjemput seorang wanita masuk. Syifa’ tersenyum. Mereka saling berpelukan. Syifa’ mempersilakan rakannya duduk di sofa yang tersedia.

Anything else?” soal Syifa’ kepada setiausahanya.

Wanita 40-an itu menghulurkan sepucuk kepada ketuanya. “Tuan Haikal suruh sampaikan kepada cik tadi,”

Syifa’ menyambut surat itu sebelum menoleh kepada rakannya. “Ermm… kau mahu minum, Yan?”

“Boleh juga. Orange ada?”

“Okey. Akak, tolong buatkan orange ya,” pinta Syifa’ sebelum setiausahanya berlalu dari situ.

Kemudiannya, dia sudah melabuhkan punggungnya di sofa berhadapan dengan Diyana itu. “Mimpi apa kau datang ke pejabat aku ni?” soal Syifa’.

“Saja aku nak tengok macam mana pejabat engkau ni,” balas Diyana.

“Dari mana?” Pendek sahaja soalannya tetapi nyata difahami oleh Diyana. Syifa’ tidaklah begitu hairan tetapi kedatangan Diyana ke pejabatnya ini bukannya selalu. Jadi, timbul juga rasa ingin tahu dalam dirinya itu.

            “Kami dari tempat klien tadi. Dah lalu dekat sini, aku singgahlah kejap,” jelas Diyana.

            “Kau datang dengan siapa?” soal Syifa’ lagi. Dia berasa pelik dengan kata ganti nama yang digunakan oleh Diyana. Kami?

            “Aku sebenarnya tadi datang dengan abang aku tapi dia dah balik. Aku seorang saja kat sini.”

Syifa’ mengangkat keningnya. Sebenarnya, dia tidak mengenali dan tidak pernah bertemu abang si Diyana. Sewaktu Diyana kahwin dahulu, abangnya tiada di Malaysia. Dia hanya mengenali ibu dan suami Diyana. Ayah sahabatnya pula, dia hanya bertemu beberapa kali sahaja dahulu. Dia sudah lupa wajah ayah Diyana. Dia ingin bertanya lagi, tetapi pintu biliknya terbuka. Setiausahanya menghidangkan segelas jus dan terus berlalu.

“Bilik kau cantik,” puji Diyana setelah menoleh ke kiri dan kanan.

“Kenapa? Engkau nak ubahsuai ke? Alah, aku tahulah bilik aku ni sepuluh kali lebih kecil daripada bilik engkaukan?” Syifa’ mencebik. 


ni buku terbaru cik haliban (tapi nama lain. hehe...) 'terbaru' walau dah lama sebenarnya.). Ada sambungan cerpen di sini --> KHB ^____^

1 komen:

Kotak Hati berkata...

Nice story line.. love it.. Kalau ade kelapangan cuba baca novel #pengakhiransebuahcinta di kotakhatinovel.blogspot.com ;)

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©