COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Isnin, 16 Mei 2011

IAD -1-

for the comments, ARIGATOU TO >>>
Miss Kira
cik evy 
cik fara 
cik Salina Azni  
cik cactaceous opuntia  
cik Nadzipah
cik IVORYGINGER


 





haliban >>> alahai cik IVORYGINGER, kalau tak komen, mana cik haliban nak tahu ada org baca ke tak citer ni. jadi, mintaklah komen ye. ^^ sori la kalau susah nak komen.

Titisan air di sekeliling gelas itu terbentuk akibat pertembungan udara sejuk dari dalam gelas dan udara panas di luar gelas. Danish memainkan jari telunjuknya pada gelas, berharap agar titisan air sejuk itu dapat menyejukkan dan menenangkan dirinya. Dia amat gelisah memikirkan apa yang perlu dia lakukan.

          Danish pening kepala. Sebagai seorang putera kepada seorang raja dan permaisuri negara Darwish, dia tidak bebas untuk berkawan sesuka hatinya. Dia hanya mempunyai tiga orang rakan lelaki. Hanya merekalah rakan dan teman karibnya. Namun, dia mempunyai seorang kawan perempuan yang rapat dengannya semenjak dia di sekolah tinggi. Teman-teman baiknya tidak mengetahui langsung tentang kawan perempuannya itu kerana gadis itu memasuki kolej lain.

          Oleh sebab dia tidak mempunyai kawan perempuan yang lain, dia berhasrat untuk melamar gadis itu. Gadis yang bernama Nurul itu mempunyai ciri-ciri seorang puteri yang bakal menjadi seorang permaisuri. 

Kata-kata bonda bahawa nenda-nendanya ingin mencari jodoh untuknya itu mendesak Danish supaya bertemu dengan Nurul. Dia fikir, keadaan ini adalah lebih balik dari bersama orang yang langsung tidak dikenali hati dan budi.

          “Danish.”

          Kepalanya dipanggung melihat gadis yang menyapanya. Nurul yang bertudung merah jambu itu terus duduk tanpa dipelawa. Senang sahaja gadis itu hendak mengenalinya kerana dia tidak menyamar ketika itu. Sebenarnya, kalaupun dia menyamar, Nurul tetap dapat cam dirinya. Kalau dia tidak menyamar, juga tidak ramai yang mengenali dirinya kerana dia amat jarang sekali menonjolkan diri di media massa.

          Kafe yang terletak tinkat dua Harebell Mall itu tidak begitu sesak dengan pengunjung. Danish memilih tempat duduk di luar kafe kerana dia gemar memerhati orang yang lalu-lalang.

          “Ada apa nak jumpa Nurul? Macam ada hal yang mustahak sahaja.”

          Danish menelan air liur. Dia tidak pasti bagaimana dia harus menerangkan perkara yang merunsingkannya itu kerana selama ini mereka hanya berkawan sahaja.

          “Sebenarnya…” Bicaranya terhenti. Dia masih menyusun kata-kata.

          Tiba-tiba seorang pemuda datang berdiri di sisi Nurul. Dia melihat Nurul mengukir senyuman untuk pemuda itu.

          “Kenalkan ini tunang Nurul.”

          Danish tergamam. Habis berterabur pergi ayat-ayat yang bermain di fikirannya beberapa saat yang lalu. Dia menyambut huluran salam pemuda itu. 

“Oh. Tahniah.” Danish masih terkejut mendengar berita tersebut. Nurul tidak pernah bercerita tentang pertunangannya. Pemuda itu sudah duduk di kerusi sebelah Nurul.

“Jadi, apa yang Danish hendak beritahu tadi?”

“Sebenarnya, Danish pun nak kenalkan seseorang,” dalihnya. Mana mungkin dia hendak bercerita tentang perihal masalahnya itu di hadapan tunang Nurul yang kelihatan lebih tua daripada mereka berdua itu.

“Iya? Mana dia?”

Melihat mata Nurul yang mula meliar, Danish jadi tidak keruan. Dia sebenarnya menuturkan perkara tersebut tanpa berfikir. Namun demi maruahnya, dia bangun dan menarik lengan seorang gadis yang baru sahaja berniat untuk duduk di meja hadapannya.

“Ini bakal tunang Danish, Iman namanya,”ujar Danish sebelum sempat gadis itu berkata apa-apa. Gadis yang pada mulanya ingin menarik-narik lengannya meminta untuk dilepaskan itu terdiam apabila mendengar ucapannya. Danish lega. Dia mengukir senyuman paksa untuk meneruskan lakonannya. Lakonan mereka. 


 ( ( ( ( ( ) ) ) ) )


kalau kawan2 perasan, Danish ni adalah Tengku Muhammad Danish dalam Istana Airi@Fantasi Hari Ini & Semalam.


4 komen:

SHAHREE berkata...

sikitnya...xpe2....smbung2 lagi.....

IVORYGINGER berkata...

hehehe... bukan xnak komen. kdg2 rajin nk komen mmg panjang bjurai la komen sy. tp sbb cik haliban ckp klu xramai komen lg lambat nk smbg next episode. so thats why i said xmau la tunggu komen panjang bjurai sbb xsabar nk bc next episode. he.... ;D

alahai Danish ni, main sambar ja sesapa jd bakal tunang dia. kenal pun idak sbb maruah sanggup ja bt apa ja. aduhai...apa nk jd??? pandai2 ja sbt nama bakal tunang dia Iman tah betul ke idak??? he... ;D

Nadzipah berkata...

sungguhlah benar kebetulan kalau nama perempuan yang ditariknya itu Iman..

alahai Danish...suka-suki awak je ye sambar anak dara orang..kalau orang itu isteri orang atau tunang orang macam Nurul tu macam mana?mau lebam biji mata awak nanti..heheh...

harap-harapnya tak la eh...:P

cactaceous opuntia berkata...

uih..mmg iman kah nama gadis tu...suka suki je tu tarik2 org...nape la bukan aku yg danish tarik tu(berangan)..ley kawen ngn putera raja..haha

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©