COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik pemilik blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Siapa pemilik blog ini?

Alumni SKPP
Alumni MMP
Alumni AKSES 2
Alumni KEX
Alumni CFS
Alumni UIAM
Sekarang? Pelajar USM
© cik.nabilahnur[at]gmail.com

Cari cerita apa?

Connecting ...

JS Adiwarna Publishing



KHB photo COVERKBH.jpg
{sinopsis}
.
RM 17.00 RM13.60 online di JS Adiwarna
.
Kalau nak beli daripada cik haliban pun boleh... contact me at FB, ok? ^____^

connecting...

3 novel di bawah ini sudah tiada di pasaran. Kalau nak beli, contact me at FB, ok? ^____^
.

.

PATRICIANS VS AURORA
{Sinopsis}
Hanya RM9.90 e-book
.

ISTANA AIRI
{Sinopsis}
[ episod 1 - 4 ]
.
.
CALON ISTERI PUTERA MAHKOTA
{Sinopsis}

Award ~

Ske Cite Kat Sini ~

COPYRIGHT

Photobucket
Tidak dibenarkan menyalin atau 'copy' mana-mana bahagian dalam blogspot ini KECUALI dengan keizinan cik penulis blog ini (which is me).
TERIMA KASIH.

Takdir Cinta (sekarang)

 photo eampf.jpg
... 1 ... 2 ... 3 i ... 3 ii ...
... 4 i ... 4 ii ... 5 ... 6 i ...
... 6 ii ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ... 12 ... 13 ...
... 14 i ... 14 ii ... 15 ...
... 16 i ... 16 ii ... 17 ...
... 18 ... 19 ... 20 ... 21 i ...
... 21 ii ... 22 ... 23 ... 24 ...
... 25 ... 26 ... 27 ... 28 ...
... 29 ... 30 ... 31 ... 32 ...
... 33 ... 34 ... 35 ... 36 ...
...37 ... 38 ... 39 ... 40 ...
... 41 ... 42 ... 43 ... 44 ...
... 45 ... 46 ... 47 ... 48 ...
... 49 ... 50 ... 51 ... 52 ...
 photo eampf.jpg

MCI

{MCI mengandungi cerita-cerita benar. Diambil bukan untuk mengaibkan, tetapi untuk memberi pengajaran, insyaAllah}
Photobucket
... PROLOG ...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 .... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... 11 ...
{TAMAT}
SP#1 - SP#2 - SP#3

IU @ KHB

Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ...
... 10 ... SP ...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 11-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

TBUM


...PROLOG...
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

I.A.P.H. @ PBP

-Sambungan Istana Airi-
Photobucket
... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...
... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... 10 ...
.WATAK.
Untold ... SP#1 ... SP#2
... SP#R ... SP#3 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 11-akhir diremove due to copyright issues}

TBAC

... 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ...

{Cerita ini pernah TAMAT di blog. Episod 6-akhir diremove untuk penerbitan}

Lelaki Untukmu (LUM)

Photobucket
... 1 ... 2 i... 2 ii ...

...SP i...

{cerita ini pernah TAMAT di blog. episod 3-akhir diremove sebab cerita dalam proses edit untuk penerbitan}

Beli Buku Online

ANNOUNCEMENTS


1) FB group for this blog:
https://www.facebook.com/groups/bentukhati/ .
Feels free to join.
:)
2) Due to copyright issue, cik haliban dah deleted cerita-cerita lama sehingga 5 episod atau 10 episod sahaja. Sesiapa yang teringin nak baca yang full, you can contact me by email cik.nabilahnur@gmail.com ^____^

~TERIMA KASIH~ARIGATOU GOZAIMASU~GHAMSAHAMIDA~

Dah S.O.L.A.T.?

Photobucket

Ahad, 31 Oktober 2010

[iklan] SAYEMBARA MENULIS NOVEL GENERASI SIBER 2011


SAYEMBARA MENULIS NOVEL GENERASI SIBER 2011




Syarat:
1. Terbuka kepada penulis remaja 

(umur tidak kurang daripad 14 tahun dan belum mencapai 25 tahun pada 1.01.2011).
2. Tema terbuka tetapi hendaklah sesuai untuk bacaan remaja berumur 14 tahun - 24 tahun.
3. Panjang sesuai untuk novel remaja 

(sekitar 300 halaman A4 ditaip selang sebaris).
4. Tarikh tutup 31.10.2011.

Hadiah:
1. Hadiah Wang Tunai RM1,000, RM800 dan RM700*.
2. Novel yang sesuai diterbitkan akan diterbitkan oleh Esastera Enterprise.

Penghantaran:
Hantar salinan lembut ke emel e.sayembara@gmail.com.

Senaskhah salinan keras hendaklah juga dihantar ke:

Esastera Enterprise,
96 Jalan 7/71B,
Pinggir Taman Tun Dr. Ismail,
6000 Kuala Lumpur.


eSastera.com ialah sebuah majalah sastera yang serius.
Anda boleh mengasah bakat mahupun menempa nama sebagai penulis di sini. Maka anda dinasihatkan supaya menggunakan nama anda yang sebenar atau nama pena anda yang biasa sebagai "username" supaya mudah dikenali ahli-ahli lain. 

9 komen:

.::nur izz::. berkata...

salam'alaik.... haliban pun masuk ke pertandingan ni?

cik n.haliban berkata...

W'salam. nur izz, rasanya mcmm tak, tp x pasti la lagi. knp?

.::nur izz::. berkata...

saje.. he3.... kat mana sekarang? cuti ke tak?

.::nur izz::. berkata...

dah berapa dah buku haliban dah terbit? dah lama baca blog ni, baru hari ni tergerak nak komen.. he3...

cik n.haliban berkata...

sekarang kat IIUM (@ UIAM) Kuantan. tgh cuti tapi sedang join Bakti Siswa. ^^ setakat ni baru dua buah je. bleh tgk di http://novel-haliban.blogspot.com/. ^^ alhamdulillah, Allah gerakkan hati nur izz komen, ya.^^

.::nur izz::. berkata...

alhamdulillah.. nanti bertambah tambahla buku yer... tahniah haliban.. keep it up :)...
nk add ym boleh?

cik n.haliban berkata...

boleh je. ^^ nabieylah_winx@yahoo.com.
nanti, komen2 la cerita yang nur izz baca ya. ^^

.::nur izz::. berkata...

insyaallah... nak baca la ni.. hehehe

akubersamaCahya berkata...

^^v nice blog. wahh.. penulis eh.. abc masih dalam proses belajar. huhuhu

Catat Ulasan

Mohon komen entri kali ini. Terima kasih!!! :D

...

 
 

Designed by: Compartidísimo | Brought to you by Blogger Template Place & Blogger Tutorial
Scrapping elements: Deliciouscraps©